Ora de școală la Muzeul ASTRA. Kit educativ pentru cadrele didactice din învăţământul primar şi gimnazial. Aria curriculară Matematică şi Știinţe ale Naturii
Coord.: Raluca Ioana ANDREI, Ioana TARĂU
ISBN: 978-606-733-093-9
Anul apariţiei: 2015 Editura “ASTRA Museum”, Sibiu
Număr pagini: 56
Format: 21 x 14 cm
 Publicația este unul dintre rezultatele proiectului cultural Patrimoniul muzeal – instrument de învăţare, desfăşurat în perioada octombrie-noiembrie 2015, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, inițiat de Global Mindscape, în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti, Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu şi Institutul de Știinţe ale Educaţiei.
Colaborarea dintre specialiştii în educaţie școlară, cadrele didactice şi specialiştii în educaţie muzeală s-a concretizat prin realizarea unor kituri educative care cuprind materiale multimedia, informaţii pentru cadrele didactice din învățământul primar și gimnazial și fișe educative pentru copii, precum şi prin desfăşurarea unor ore de şcoală la muzeele partenere. În plus, au fost organizate două sesiuni de formare pentru profesori și învățători – una la Sibiu și una la București. În cadrul sesiunilor, din 12 noiembrie de la Muzeul Municipiului București și din 14 noiembrie de la Muzeul ASTRA, s-au prezentat rezultatele proiectului, kit-urile educative și modul în care muzeul poate fi folosit drept spațiu creativ și atrăgător pentru lecțiile de școală.