Pescuit - Sc Pelicanul

Pescuit - Sc Pelicanul

Regulament de pescuit

 

Prezentare

Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA se gaseşte în crângul "Dumbrava Sibiului" din partea de sud a oraşului Sibiu, pe şoseaua de legătură între Sibiu şi Răşinari, la 3 km de oraş. Se poate ajunge cu maşina, autobuzul şi tramvaiul. Coordonate geografice 45°45′14.8″N, 25°6′46.5″E

Într-un peisaj de vis din DUMBRAVA SIBIULUI care l-a făcut pe reputatul muzeolog olandez Bernet Kempers, încă din anul 1966, să numească muzeul sibian "cel mai frumos muzeu în aer liber din Europa" cu păduri răcoroase şi poieni însorite, străbătute de un râuleţ ce mişcă roţile morilor de apă, având în mijloc un lac de 6 ha, în care se oglindesc morile de vânt dobrogene şi construcţiile pescarilor din Delta Dunării şi pe care sunt expuse mori şi poduri plutitoare (la care se ajunge cu lotcile pescăreşti ancorate la debarcader), se află cel mai mare - ca teritoriu, mai bogat - ca patrimoniu şi mai original - în concepţia tematică, muzeu în aer liber din România şi printre cele mai reprezentative instituţii de acest gen din Europa.

Fiecare weekend aduce sibienilor numeroase posibilităţi de relaxare şi distracţie, însă pentru iubitorii de natură, Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA este destinaţia perfectă pentru un sfârşit de săptămână în mijlocul naturii, dar şi al istoriei.

Indiferent în ce perioadă a anului vizitezi muzeul, ajuns aici vei fi răsplătit cu o privelişte de poveste, iar aleile care măsoară 10 km te poartă prin toate zonele ţării. Aici poţi afla o fărâmă din istoria şi arhitectura rurală, dar şi lucruri neştiute despre tradiţiile şi obiceiurile ţăranului român.

Printre activităţile de agrement propuse de Muzeul în aer liber, cea mai apreciată este plimbarea cu barca (tarif: 10 lei/1/2 ora), de unde ai posibilitatea de a fotografia noi perspective, mai dinamice,  asupra satului tradiţional.

Pescuitul, în orice formă s-ar derula şi pe orice fel de vreme, nu înseamnă decât relaxare, pasiune şi adrenalină (tarif: 50 lei / zi). Însă chiar dacă sunteţi un pescar dibaci, cantitatea de peşte cu care puteţi pleca acasa este limitată la 2 kg. caras si la un crap intre 1 si 4 kg.

In perioada verii, pe scena de pe lac se desfăşoară manifestări cultural-artistice, manifestări care dau viaţă Muzeului în Aer Liber.

In imediata apropiere a lacului se afla un chiosc, bine aprovizionat de unde se pot achizitiona diverse gustari , inghetata, precum si o gama variata de bauturi reci sau calde. Ce poate fi mai frumos decat o zi  petrecuta alaturi de prieteni la pescuit cu o bere rece , in mijlocul naturii!