Skip links

ASTRA ROCK 2022, un showroom pentru meșterii tradiționali

AUTOR

Muzeul Astra

DATĂ

10/08/2022

Categorie

Evenimente

ASTRA ROCK 2022, un showroom pentru meșterii tradiționali

Misiunea Muzeului ASTRA este să facă din prima ediție a festivalului ASTRA ROCK și cea de-a XXXIX-a ediție a Târgului Creatorilor Populari un adevărat ,,showroom” pentru meșteri tradiționali veniți din toate colțurile țării. În perioada 12-15 august, între orele 10-18, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului vor fi prezenți 177 de meșteri, care vor expune creațiile proprii pe 142 de standuri special amenajate. De asemenea, în același cadru meșterii vor organiza 10 ateliere interactive meșteșugărești de prelucrare a lemnului, împletit paie, olărit s.a., utilizând resurse 100% naturale. Zona în care vor fi prezenți meșterii este cea din partea dreaptă a lacului din Muzeul în aer liber, între Aleea Pivelor și sectorul Lemn (Crângul din Apuseni – Biserica din Bezded).

Sâmbătă & duminică, 13-14 august, la Târgul de țară din Muzeul în aer liber, vor fi amenajate două ateliere meșteșugărești (lemnărit la strung, fierărit), care vor reliefa perioada antichității prin specificul lor, dar și prin uneltele folosite și vestimentația meșterilor. Participă membrii Asociației Culturale Omnis Barbaria, meșterul fierar Komakiza și Ars Fabrilis Oficina (atelier de lemnărit la strung antic).

Componenta educațională pe care și-a asumat-o Muzeul ASTRA va fi prezentă și ea în peisaj prin programul Școala în satul traditional, inclus în desfășurătorul ASTRA ROCK & Târgul Creatorilor Populari. În acest sfârșit de săptămână, la Etno Tehno Parc va avea loc un atelier de împletit coşuri din răchită sub îndrumarea meșterului popular Liviu Rusu. Copiii vor învaţa aici tainele împletitului și vor afla informații depre locul de provenienţă al răchitei si despre pregătirea specială a acesteia înainte de a fi împletită. Totodată, trupa Epic Education va pregăti 2 spectacole de teatru interactiv.

Detalii despre abonamente & bilete ASTRA ROCK 2022: bit.ly/ASTRARock22B.

Detalii despre regulamentul festivalului ASTRA ROCK 2022 -> Regulament

Alte articole

Ai nevoie de mai multe informații?

Apasă pe butonul de mai jos pentru a ne contacta!