Skip link-uri

Ateliere dulgherie, tâmplărie, animații și ateliere de confecționare a gardurilor arhice

AUTOR

Muzeul Astra

DATĂ

17/09/2021

Categorie

Evenimente

Ateliere dulgherie, tâmplărie, animații și ateliere de confecționare a gardurilor arhice

În acest sfârșit de săptămână, 18 – 19 septembrie 2021, la Muzeul ASTRA vor fi organziate animații și ateliere de confecționare a gardurilor arhaice, dar și ateliere de tâmplărie și dulgherie tradiționale în Programul Grădină și Peisaj în Muzeul ASTRA, 2021.

În cadrul programului cultural multianual „Grădină și peisaj” se vor organiza în perioada 17-19 septembrie ateliere dedicate dulgheriei și tâmăplăriei tradiționale. Se vor evidenția practici arhaice de realizare a sistemelor de împrejmuire, specifice gospodăriilor din ruralitatea românească. În același timp, acestea vor exemplifica și modele de mobilier țărănesc, realizat cu tehnici specifice și cu instrumentar arhaic.

Program ateliere dulgherie & tâmplărie:

  • vineri și sâmbătă, 18 și 19 septembrie 2021, între orele 11-16 – ateliere de confecționare a unui gard din stobori de stejar la Casa bătrânească din Găleșoaia, județul Gorj, sectorul olărit din Muzeul în Aer Liber
  • sâmbătă și duminică, 18 și 19 septembrie 2021, între orele 11-16 – la Complexul arhitectural Călinești-Berbești, județul Maramureș, sectorul prelucrarea lemnului din Muzeul în Aer Liber, ateliere de tâmplărie-dulgherie

Atelierele vor avea un caracter dinamic, interactiv, oferind modele de bună practică, în ceea ce privește metodele constructive tradiționale.

Alte articole

Ai nevoie de mai multe informații?

Apasă pe butonul de mai jos pentru a ne contacta!