Skip links

Bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor

AUTOR

Muzeul Astra

DATĂ

22/03/2022

Categorie

Evenimente

Bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor

Data: 26 martie 2022, între orele 10:00-15:00
Locație: Muzeul Țării Secașelor, Miercurea Sibiului (jud. Sibiu)

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, organizează sâmbătă, 26 martie, evenimentul Bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor. Inițiativa va avea loc la Muzeul Țării Secașelor, unitate a Muzeului ASTRA în localitatea Miercurea Sibiului. La Bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor vor participa 7 producători tradiționali locali, care vor pune la dispoziția vizitatorilor produse ca: pâinea de casă, dulcețuri, murături, miere de albine, brânzeturi și preparate din carne.  De asemenea, va fi organziat un atelier de heraldică, susținut de specialiști din Muzeul ASTRA – secția Educație Muzeală și Conservare Restaurare. Atelierul este dedicat în special copiilor, iar aici vor fi confecționate steme și motive tradiționale pe piele de vită.  

,,Ideea de a organiza evenimente care să reunească cei mai buni producători și meșteri din Țara Secașelor s-a născut imediat după inaugurarea Muzeului din localitatea Miercurea Sibiului, unitate componentă a Muzeului ASTRA din Sibiu. Organizarea acestor evenimente a fost întârziată din cauza restricțiilor impuse împotriva răspândirii pandemiei de Covid-19, aflate în vigoare pe parcursul ultimilor doi ani. Pe lângă partea gastronomică și educativă a acestei acțiuni, vizitatorii vor putea lua parte la vizite ghidate ale Muzeului Țării Secașelor, unul dintre cele mai noi muzee din România, inaugurat la data de 19 mai 2019, reprezentativ pentru istoria și cultura acestei zonei. Să nu uităm faptul că Miercurea Sibiului a constituit principalul furnizor de produse meșteșugărești pentru comunitățile din Țara Secașelor și nu numai. De asemenea, datorită poziției sale geografice, localitatea a reprezentat punctul ideal de întâlnire și schimburi comerciale al păstorilor și agricultorilor.”, a declarat Dr. Ioan-Cosmin Ignat, Șef secție Muzeul ASTRA Sibiu

Bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor este un eveniment care va fi organizat de încă 6 ori în acest an, în aceeași locație – Muzeul Țării Secașelor. Datele alese sunt: 28 mai, 25 iunie, 30 iulie, 27 august, 24 septembrie și 29 octombrie.

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Alte articole

Ai nevoie de mai multe informații?

Apasă pe butonul de mai jos pentru a ne contacta!