Skip link-uri

Comunități în Muzeul ASTRA, ediția a V-a. Mâncăruri arhaice de toamnă din Șeica Mică

AUTOR

Muzeul Astra

DATĂ

01/10/2021

Categorie

Evenimente

Comunități în Muzeul ASTRA, ediția a V-a. Mâncăruri arhaice de toamnă din Șeica Mică

Data: sâmbătă, 2 octombrie
Interval orar: între orele 10-16
Locație: Muzeul în aer liber, Târgul de țară

În cadrul programului anual Comunități în Muzeul ASTRA,Muzeul ASTRA (re)aduce în atenția publicului, în acest sfârșit de săptămână, aspecte de viață și secvențe de gastronomie spectaculoase, specifice comunității din Șeica Mică. Asta va fi posibil printr-o serie de demonstrații gastronomice puse în scenă chiar de gospodari și gospodine din această comună sibiană. Ele vor avea loc sâmbătă, 2 octombrie,  la Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

,,Atelierele de gastronomie tradițională vor aduce în prim plan practici culinare arhaice, realități etnografice și istorice despre hrana din Zona Târnavelor și vor ilustra prin intermediul resurselor de hrană și instrumentarului tradițional, modalități tezaurizate de pregătire a mâncărurilor, de prelucrare și păstrare a alimentelor, în circuitul gospodăriilor țărănești. Ele vor oferi, în același timp, exemple de bună practică utilizabile de către public, în perspectiva însușirii modalităților ecologice de gătire’’  a declarat Lucian Robu, directorul Muzeului în Aer Liber din Dumbrava Sibiului

Bucătăresele din Șeica Mică vor prepara mâncăruri tradiționale din zonă, cum sunt ciorba de varză cu carne de oaie Lușcoș și Lichiu cu prune. Servirea va începe cu ora 12 până la epuizarea porțiilor.

Toate evenimentele din programul Muzeului ASTRA sunt organizate în conformitate cu normele sanitare recomandate de autorități pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Alte articole

Ai nevoie de mai multe informații?

Apasă pe butonul de mai jos pentru a ne contacta!