Skip links

Activitate CePCoR 2014

Cepcor 2014

A treia ediţie a Seminarului şi Atelierului Internaţional Tehnologii şi inovaţii actuale pentru patrimoniul cultural cu tema: TEHNOLOGII AVANSATE PENTRU DIAGNOSTICAREA, PREZERVAREA ŞI MANAGEMENTUL ARTEFACTELOR ISTORICE ŞI ARHEOLOGICE DIN PERGAMENT, PIELE ŞI TEXTILE16 - 18 octombrie 2014, Sibiu, România.

Locație

Centrul ASTRA pentru Patrimoniu, Muzeul în Aer Liber – Sibiu, Poarta 3 (Pădurea Dumbrava, nr. 16-20).

Organizatori

- Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Textile Pielărie, Sucursala Institutul de Cercetare Pielărie-Încălţăminte, Bucureşti
- Asociaţia Română “Ştiinţa şi Patrimoniu Cultural în Conexiune” (i-CON)
- Centrul de Pregătire a Conservatorilor şi Restauratorilor (CePCoR), Complexul Naţional Muzeal ASTRA, Sibiu

Tematică

Tematica acestei ediţii cuprinde următoarele subiecte de interes, atât pentru specialiştii din domeniul patrimoniului cultural, cât şi pentru studenţii facultăţilor de profil conservare-restaurare bunuri culturale:
- Tehnici avansate de diagnosticare;
- Aplicaţii ale tehnologiei informaţiei şi comunicării în domeniul patrimoniului cultural;
- Evaluarea şi prevenirea riscurilor cauzate de schimbările climatice;
- Conservarea şi restaurarea bunurilor culturale din pergament, piele şi textile, în contextul dezvoltării tehnicilor şi metodelor de cercetare a patrimoniului cultural.

Seminar

Cei prezenţi la Seminar vor avea oportunitatea de a audia prelegerile susţinute de către lectori invitaţi, din ţară şi din străinătate​

Limbă

Limba oficială a Seminarului şi a Atelierului este engleza.

Taxă

Taxa de participare este de 65 lei, cu plata la sosire. Pentru studenţi, taxa este redusă la 30 lei. Pauzele de cafea şi prânzul vor fi incluse în cadrul evenimentului, participanţii fiind nevoiţi să îşi asigure singuri cina.

Cazare

La cerere, organizatorii oferă locuri de cazare gratuite la Hostel Diana, Pădurea Dumbrava

DESPRE ATELIER​

Atelierul are ca obiectiv prezentarea teoretică, dar mai ales practică a noului instrument automat imageMHT pentru diagnosticarea in situ a bunurilor culturale din colagen (pergament, piele), realizat în cadrul Proiectului Naţional PN II COLLAGE (www.collage.com.ro), precum şi a dozimetrului MEMORI, elaborat în cadrul Proiectului European FP7 Memori.

Sesiune de Postere

Evenimentul va cuprinde şi o Sesiune de Postere în cadrul căreia toţi participanții vor avea ocazia să îşi prezinte lucrările. Pentru a vă înscrie, vă rugăm să ne trimiteţi rezumatul în limba engleză al lucrării pe care intenţionaţi să o susţineţi sub forma unui poster, ţinând cont de ariile tematice anterior enunţate şi de cerinţele de redactare.

HOMEPAGE

Click aici ca să mergi pe Homepage

EVENIMENTE

Click aici să vezi evenimentele

DIRECȚII

CLICK AICI să vezi LOCAȚIa pe Hartă

ABONAMENT

CLICK AICI SĂ VEZI LISTA DE TARIFE