Skip links

Apariții recente

Apariții 2023

Iată mai jos aparițiile din anul 2023:

Apariții recente

Africa lui Franz Binder

Volumul reprezintă o combinație inedită de text de popularizare științifică (adaptat în urma unei cercetări de tip doctoral), jurnal de călătorie și catalog de colecție, în limbile română și engleză. Franz Binder a fost un farmacist sas din Sebeș, Alba. În loc să profeseze a preferat să călătorească și să dezvolte inițiative antreprenoriale în Orientul Mijlociu și în nordul Africii (1849 – 1864), iar la întoarcere a publicat un eseu autobiografic de tip jurnal de călătorie, în limba germană ("Mittheilungen des Herrn Franz Binder uber seine Reise in Orient und sein Leben in Africa", pe care l-a scris pentru publicația Neue Folge din Sibiu, în 1862). Până astăzi, acest material nu a fost niciodată publicat în limbile română sau engleză. De asemenea, nu a fost niciodată realizat până acum un catalog tipărit al colecției.

Preț: 16,5 lei Taxă ramburs + taxe curier

CITAT DIN COPERTA 4 A CĂRȚII

"Franz Binder, transilvăneanul de secol 19 a cărei memorie e recuperată în această ediție îngrijită admirabil de Adriana Avram, e un european înzestrat cu calitatea majoră a secundarității, așa cum a definit-o Rémi Brague: capacitatea de a privi în afara ta, de a internaliza diferența, de a transforma alteritatea în identitate. Explorând zona Nilului Alb, Binder a adus de acolo pe la 1860 o colecție fabuloasă de obiecte care documentau una dintre formele esențial noi ale umanului. La rândul ei, ediția de față problematizează, pentru prima oară la noi, legatul colecției Binder în termenii decolonialismului și ai gândirii critice: literatura de călătorie a lui Binder e recitită de o minte care a asimilat teoria decolonială post-Said - nu e așadar o ediție omagială, ci un exercițiu al unei minți care regândește critic trecutul - inclusiv atunci când îl admiră. E atâta nevoie la noi de acest gen de gândire - și salut așadar cu bucurie acest gest editorial al Adrianei Avram." (Radu Vancu)

Apariții 2022

Iată mai jos aparițiile din anul 2022:

Apariții recente

CĂRAREA OCOLITĂ

”Cărarea ocolită” este primul volum din colecția ”Poveștile Dumbrăvii Sibiului”, care aduce în prim-plan secvențe de locuire, meșteșuguri și tradiții străvechi, simboluri și motive, decoruri și obiecte adeseori ignorate. Pe coperta 4 aflăm câteva detalii suplimentare.

Preț: 29 lei Taxă ramburs + taxe curier

CITAT DIN COPERTA 4 A CĂRȚII

PROVOCAREA NOASTRĂ

Cartea se adresează copiilor, tinerilor și tuturor celor care pot citi și pricepe fără grabă și fără prejudecăți. Vă provocăm să parcurgeți traseul ficțional și să vizitați Muzeul în aer liber ghidați de cele două personaje. Sperăm să ghiciți toate monumentele, obiectele și locurile din muzeu în care au ajuns ei cu acest prilej. Dacă nu le ghiciți în poveste, parcurgeți din nou muzeul la pas, fiindcă în mod sigur sunt lucruri pe care nu le-ați observat!

”Cum se întâlnesc mai multe lumi într-una singură? Când o casă se mută în alt sat, ce se întâmplă cu oamenii care au locuit-o? Dacă ei rămân acolo, în sufletul casei şi ea trăieşte mai departe întâmplările lor!? Umbre misterioase umblă noaptea pe alei, oglindindu-se în pereți. Ați văzut că adună cineva razele de lună şi țese din ele covoare, împletindu-le cu flori, ramuri şi rădăcini? Casele se întâlnesc aici, între munte şi mare. Tot aici se intersectează potecile pădurilor de pretutindeni. Pământ, lemn şi piatră din cele patru zări. Apă, aer, foc, lumină şi întuneric. Toate tărâmurile de dincolo sunt aici. Orice casă e un sat întreg, orice sat e o împărăție. Pe obiecte, oamenii vechi au lăsat semne şi culori pentru ceilalți, care suntem noi, şi pentru cei care vor veni după noi. Prințese, prinți, regi, zmei, vrăjitoare sau oameni obişnuiți. Ştiți cumva ce înseamnă un om obişnuit? Sunt zile în care zmei fioroşi se luptă pentru dragoste şi bogăție. Sunt nopți în care un copil rătăcit pierde un drum ştiut, descoperind multe alte căi de a se întoarce acasă. Morile macină pe ascuns, animalele țin sfat tainic, casele se întrupează în oameni şi umblă noaptea pe alei. Semnele din farfurii, cusăturile de pe cămăşi, incrustațiile de pe stâlpi, toate devin cuvinte prin care aflăm cum au trăit şi cum au visat alții. Cei care au locuit casele, au cioplit lemnul, au modelat lutul, au învârtit fusul, au dat formă nouă fierului topit. Cei de dincolo de aici şi acum, “ceilalți”. Casele şi oamenii din Dumbrava Sibiului. Locuitorii poveştilor.”

Galerie foto

O serie de imagini cu pagini din cartea "Cărarea ocolită"

Formular de comandă

No content is added yet.

Ai nevoie de mai multe informații?

Apasă pe butonul de mai jos pentru a ne contacta!