Skip links
Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

ASTRA Rock Festival 2023 – lineup final, programul pe zile și camping gratuit!

August 11, 2023 @ 10:00 - August 13, 2023 @ 23:30

În perioada 11-13 august 2023 va avea loc  Festivalul ASTRA Rock, în Muzeul în aer liber. The Hellfreaks, noile staruri ale metalului modern din Ungaria, alături de byron, Gunshee, Alpha Q, The Groovy Bastards, Rana și Nuanțe completează afișul celei de-a doua ediții a festivalului ASTRA Rock. Acestea se alătură lineup-ului anunțat deja, format din Ugly Kid Joe, Therapy?, Vița de Vie, Niște Băieți, om la lună, Fără Zahăr, Țapinarii și Doomsday Astronaut.

Programul recitalurilor din cele trei zile ale Festivalului ASTRA Rock 2023 arată astfel:

– Vineri, 11 august: Ugly Kid Joe, Niște Băieți, Fără Zahăr, Alpha Q, Rana;

– Sâmbătă, 12 august: Vița de Vie, Byron, om la lună, Țapinarii, Nuanțe;

– Duminică, 13 august: Therapy?, The Hellfreaks, Gunshee, Doomsday Astronaut, The Groovy Bastards.

Programul pe ore de la cele două scene la ASTRA Rock Festival 2023

Vineri, 11 august

 • Scena de pe Lac – ora 19:00 – ALPHA Q, ora 20:30 – NIȘTE BĂIEȚI, ora 22:30 – UGLY KID JOE
 • Scena din Târgul de Țară – ora 19:45 – RANA, ora 21:30 – FĂRĂ ZAHĂR, ora 00:00 – GABI GEORGESCU DJ SET

Sâmbătă, 12 august

 • Scena de pe Lac – ora 19:00 – OM LA LUNĂ, ora 20:30 – BYRON, ora 22:30 – VIȚA DE VIE
 • Scena din Târgul de Țară – ora 19:45 – NUANȚE. ora 21:30 – ȚAPINARII, ora 00:00 – JIJI LAZĂR DJ SET

Duminică, 13 august

 • Scena de pe Lac – ora 19:00 – DOOMSDAY ASTRONAUT , ora 20:30 – THE HELLFREAKS, ora 22:30 – THERAPY?
 • Scena din Târgul de Țară – ora 19:45 – THE GROOVY BASTARDS, ora 21:30 – GUNSHEE, ora 00:00 – DAN AMARIEI DJ SET

 

Trăiește experiența ASTRA ROCK în familie!

Pe întreaga perioadă a festivalului ASTRA Rock 2023, aveți ocazia să vă distrați/ jucați în familie la ateliere! Adică la confecționat bice sau brățări din piele, opinci & pictură pe lemn.

  •  

Istoria Meșteșugului Tradițional din antichitate până în epoca modernă

A doua ediție a Astra Rock Festival aduce în Muzeul ASTRA istoria Meșteșugului Tradițional din antichitate până în epoca modernă:

 • Atelier de prelucrare a lemnului la strung antic și tradițional cu Ars Fabrilis Officina; Locația: Muzeul în aer liber | Joagărul de la Gura Râului
 • Atelier de fierărie antică și tradițională cu Iazagados; Locația: Muzeul în aer liber | Fierăria funcțional
 • Atelier de olărit vase de lut antice bastarne și vase de lut din Marginea, cu Omnis Barbaria & Chira Art; Locația: Muzeul în aer liber | Gospodăria de olar din Marginea
 • Atelier de prelucrare a pieilor de animale cu Omnis Barbaria; Locația: Muzeul în aer liber | Gospodăria-atelier din Tilișca

 

ASTRA Poetic TRAVELERS

Expoziția ASTRA Poetic va avea, în acest an, tema Travelers. Sunt invitați nouă dintre cei mai cunoscuți poeți români contemporani, care vor orchestra ateliere de scriere creativă, recitaluri și lansări de carte. Textele lor reprezintă nucleul unui concept expozițional axat pe călătorie ca experiență de cunoaștere, evadare, transformare a eului. Alături de creații de artă plastică, textele vor fi puse la dispoziția publicului și sub forma unei antologii. Vor susține recitaluri poeții Claudiu Komartin, Dan Coman, Anastasia Gavrilovici, Teodora Coman, Radu Vancu, Rita Chirian, Marin Mălaicu-Hondrari, Simona Sigartău și Andrei Zbîrnea. Ilustrațiile sunt realizate de Andrea Bernath, iar instalațiile textile de Iulia Teodorescu.

Radu Vancu își va lansa cu acest prilej cel mai recent volum de poeme, “Kaddish”. De asemenea va fi lansată Antologia ASTRA Poetic, ce reunește textele care au stat la baza conceptului expozițional, ediția 2022, “Escape Bridge”, și ediția 2023, “Travelers”, dar și dialogul expozițional care prezintă ideea inițială a proiectului, inclus în volumul “inimi fără corp”.
În 11 august va avea loc un atelier de scriere creativă coordonat de Marin Mălaicu-Hondrari.
 
 

Vernisaj Expoziția “Mască și Dublă Față”

Expoziția “Mască și Dublă Față”, vernisată în cadrul Festivalului ASTRA Rock 2023, oferă prilejul unei incursiuni spectaculoase în ținutul legendar al satului Nereju, din județul Vrancea. Comunitatea păstrează activă memoria unei lumi arhaice, în care dansul Chipărușului îi ajuta pe oameni să discearnă între bine și rău, să treacă praguri și să depășească traume împreună. Măștile sunt identitate subtilă sau dublu al omului, prilej, dar și leac de frică, exagerare, dar și restrângere la dimensiuni abordabile a spaimei ancestrale legate de Marea Trecere. Masca râde sau plânge, asigurând sătenii că răul pleacă și binele rămâne, măcar pentru o vreme. Masca însoțește omul la granița dintre lumi și la limita dintre ani. Fiecare an vechi se duce cu tristețile lui, fiecare an nou aduce renașterea, curățirea. Vor fi ateliere de confecționat măști tradiționale, imprimare de măști pe tricouri, dogărie, momente muzicale și gastronomice și pictură pe față. Locația: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului | Gospodăria-atelier de dogar din Nereju, jud. Vrancea, 11 august 2023, ora 13:00   UȘI DESCHISE spre satul de altădată Deschidem ușile muzeului spre lumea satului de altădată! E o lume vibrantă, pe care o vom regăsi împreună cu voi într-un circuit special ales cu prilejul Astra Rock Festival. Aflăm povești despre oameni și despre obiecte prin călătorii ghidate de muzeografi, conservatori și meșteri. Casele vor fi deschise între orele 13 și 20, pentru monumentele din ,,Memoria secretă a obiectelor” (Gospodăriile din Horezu, Găleșoaia și Nereju)

Important!

 • Zona de campare este amenajată special pentru participanții ASTRA Rock;
 • Camparea este gratuită și este doar pentru corturi;
 • Accesul se face în baza biletului de festival (sau a brățării);
 • Facilități: grătar, terasă, apă, curent, toalete/dușuri (vezi regulament).

REGULAMENT Festival ASTRA ROCK – Descarcă

Regulamentul și harta pentru zona de campare – Descarcă

Recitalurile vor avea loc alternativ pe cele două scene ale festivalului, una amplasată pe lac și una situată în Târgul de Țară. În perioada imediat următoare vom anunța programul pe ore la fiecare scenă. Dincolo de prestațiile muzicale live, oferta culturală ASTRA Rock 2023 va fi completată de DJ sets și evenimente conexe consistente, precum ateliere interactive, recitaluri de poezie și surprize gastronomice. Anul acesta, în premieră, festivalul oferă campare gratuită posesorilor de bilet sau abonament, într-un spațiu păzit permanent, dotat cu toalete ecologice, apă curentă și dușuri calde. Abonamentele pentru cele trei zile de festival costă 250 de lei, biletele de o zi pot fi achiziționate cu 100 de lei, fiind disponibile pe iabilet.ro – https://www.iabilet.ro/bilete-astra-rock-2023-86831. Copiii care nu au împlinit încă 12 ani au acces gratuit la festival, însoțiți de un adult posesor de bilet sau abonament. Abonamentele și biletele la festival asigură și accesul la muzeu, precum și la multiplele activități conexe organizate de acesta în weekendul 11-13 august, cu ocazia sărbătorii Sfintei Marii. Mai  multe detalii în articolul postat pe blog.

Details

Start:
August 11, 2023 @ 10:00
End:
August 13, 2023 @ 23:30

Venue

Muzeul Astra
Strada Pădurea Dumbrava 16
Sibiu, Sibiu Romania
+ Google Map