Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Atelier meșteșugăresc: Să dăm frumusețe lemnului!

octombrie 22 @ 10:00 am octombrie 23 @ 4:00 pm

În perioada 22, 23 octombrie 2022, între orele 10.00 – 17.00 la gospodăria din Cisnădioara, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului vor avea loc ateliere demonstrative de pictură pe lemn. În cadrul atelierelor ne dorim să punem în valoare meșteșugul mobilierului pictat, după vechea tradiție transilvăneană.

Meșterul Daria Muntean ne va familiariza cu cromatica și simbolistica mobilierului săsesc și românesc. Pentru Daria, Muzeul Astra este cea de-a doua casă a ei, a participat la Olimpiada Meșteșuguri Artistice Tradiționale, unde și-a arătat talentul încă de la o vârstă fragedă. Tânăra pictoriță ne spune că din nevoia de a arăta frumos, s-a dezvoltat acest meșteșug al pictării mobilierului din lemn. Daria înfrumusețează lemnul pictând motivele artistice consacrate (copacul vieții, floarea de liliac, laleaua, trandafirul, floarea de mac, floarea de cicoare). Vizitatorii muzeului se pot bucura de ateliere fie întrebând meșterul, fie participând activ la pictarea mobilierului pus la dispoziție de Muzeu (scăunele, cuiere și bănci).

Vă asteptăm să participați activ la atelierele de pictură pe mobilierul tradițional!

Evenimentele fac parte din programul Animă ASTRA!, proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2022.

Share on Facebook