Skip links
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Comori ascunse în povești

January 15 @ 10:00 - 14:00

În data de 15 ianuarie,  la Muzeul ASTRA, în intervalul orar 10.00 – 14.00, în Sala Changes și sala Auditorium, din incinta Pavilionului Muzeal Multicultural, Secția de Educație și Interpretare Patrimoniu propune grupurilor de elevi activități educaționale asistate sub denumirea ,,Comori ascunse în povești”. În paralel cu aceste ateliere se va face și o proiecție de diafilme (Făt Frumos din lacrimă, de Mihai Eminescu). Aceste activități sunt organizate cu ocazia sărbătoririi zilei de naștere a poetului român Mihai Eminescu, precum și Ziua Națională a Culturii.

Atelierele sunt următoarele:

  1. Vârtelnița și ghemul de lână – Participanții deapănă lâna cu ajutorul vârtelniței și realizează un ghem.
  2. Motivele de pe vasele de Horezu: cocoșul, copacul vieții, spirala. Elevii află semnificația motivelor și cu ajutorul atenției întregesc un puzzle sub forma unei farfurii de Horezu.
  3. Masca – Rolul măștii în sărbătorile de iarnă. Unde se mai folosește masca? De ce poartă oamenii mască? Elevii realizează o mască din carton cu materiale puse la dispoziție.
  4. Tăblița și penița– Elevii află de ce preotul era și învățătorul satului. Vor experimenta scrisul cu cretă pe talbițele din ardezie și/sau scrisul cu penița.
  5. Obiecte din casa bunicilor – Ce obiecte ti-au atras atenția în casa bunicilor de la țară și de ce? Ce obiecte ai observat în casele din muzeu? Din ce sunt făcute? Elevii experimentează pisarea condimentelor cu ajutorului unui mojar și vor observa diferite tipuri de mojar (în funcție de mărime, formă și utilizare).
    Participarea la activitățile educaționale este gratuită.

Details

Date:
January 15
Time:
10:00 - 14:00

Venue

Muzeul Astra
Strada Pădurea Dumbrava 16
Sibiu, Sibiu Romania
+ Google Map