Skip links
Loading Events

« All Events

Eu ciripesc în muzeu și iarna

November 30, 2023 @ 09:00 - February 29, 2024 @ 16:30

În perioada 30 noiembrie – 29 februarie 2024, în intervalul orar 9:00 – 16:30, propunem familiilor cu copii și adulților o activitate de hrănire a păsărilor sălbatice din muzeu. La intrarea principală, vă așteaptă punguțe cu semințe și un pliant care conține informații interesante și diverse despre păsări, plus o hartă cu amplasarea hrănitorilor. Într-un mod jucăuș, copiii află noi informații despre păsări și de ce anume este importantă hrănirea lor pe timpul iernii. Informațiile, alături de sarcinile interactive din pliant le vor ascuți/solicita atenția și spiritul ludic, toate acestea stând la baza unei vizite inedite și educative în Muzeul ASTRA.

Amplasarea hrănitorilor tip căsuță este următoarea:

  • pe dig, înspre Târgul de țară
  • lângă salcie, zona lac, Moara Munteni
  • lângă lac, la 200 de metri de scenă în partea dreaptă
  • zona Etno Tehno Parc, vis-a- vis de Școala din Ticera

De ce hrănim păsările iarna?
Începând cu luna decembrie, în muzeu puteți observa diferite specii de păsări care iernează aici: pițigoiul albastru și sur, gaița, mierla, scatiul, țicleanul, ghionoaia verde, huhurezul mare și ciocănitoarea pestriță mică. Datorită temperaturilor scăzute și a zăpezii, în anotimpul rece păsările găsesc puține surse de hrană.

Pe lângă semințele pe care vi le punem la dispoziție, vă încurajăm să le aduceți fructe (mere) și chiar slănină (fără condimente).

Activitățile se realizează în baza biletului de intrare sau abonamentului.

 

Details

Start:
November 30, 2023 @ 09:00
End:
February 29 @ 16:30

Venue

Muzeul Astra
Strada Pădurea Dumbrava 16
Sibiu, Sibiu Romania
+ Google Map