Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Noaptea Muzeelor 2021

iunie 12 @ 6:00 pm 11:30 pm

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, găzduiește sâmbătă, 12 iunie 2021, între orele 18-24, evenimentul Noaptea Muzeelor, ediția a XVII-a. În acest interval, intrarea pentru vizitatori va fi liberă pe cele două intrări principale și cea de lângă Biserica din Bezded (Aleea Elevilor). Pentru programul din acest an, Muzeul ASTRA a pregătit un atelier gastronomic, organizat în premieră în mediul cultural din Sibiu. Mai precis, șefii  și angajații a 4 departamente (25 de persoane) din cadrul Muzeului ASTRA vor găti pentru vizitatori, alături de echipe mixte de la Filarmonica de Stat Sibiu, Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul – Junii Sibiului şi Biblioteca ASTRA.

Înainte de startul oficial al acțiunilor pregătite în cadrul acestui eveniment, la Muzeul ASTRA vor avea loc alte două activități care fac parte din manifestările dedicate Nopții Muzeelor.

1.Atelier interactiv de pictură
Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, deschide porțile Nopții Muzeelor printr-un atelier interactiv de pictură pe lemn. În cadrul manifestărilor dedicate Nopții Muzeelor, în atelierul interactiv de pictură, Muzeul ASTRA va oferi publicului vizitator mijloacele și tehnicile de decorare a mobilierului săsesc. Astfel, în 12 iunie 2021, între orele 10-13; 15-17, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, vă așteptăm cu atelierul de pictură săsească pe lemn ”Flori săsești în lumini și umbre”, cu Cristina Kiru și Daria Muntean, muzeografi în Muzeul ASTRA, la gospodăria din Ferești, din cadrul complexului arhitectonic maramureșan Călinești-Berbești. Atelierul va oferi vizitatorilor posibilitatea de a experimenta realizarea decorurilor multicolore și motivelor florale  de inspirație săsească. Atelierele vor fi organizate cu respectarea normelor de prevenire a răspandirii virusului SARS-COV 2. În baza biletului de intrare în muzeu și cu ajutorul unei hărți, vizitatorii vor identifica locația în care se va desfășura atelierul.

2. Beneficiile naturii în Muzeul ASTRA, ediția a IV-a
Cea de-a IV-a ediție a evenimentului „Beneficiile naturii în Muzeul ASTRA” va avea loc în data de 12.06.2021, începând cu ora 16:00, la Târgul de țară. În această ediție continuăm să valorificăm resursele naturale prezente în Muzeul ASTRA printr-un atelier gastronomic, unde vizitatorii sunt așteptați să deguste socată, salcâmată și gogoși cu flori de salcâm. În același context, vom discuta despre beneficiile socului și ale salcâmului, despre cum putem proteja natura și aborda un mod de viață sustenabil. Această activitate se va desfășura în aer liber, fapt pentru care ne vom putea bucura împreună de frumusețea peisajului natural din Dumbrava Sibiului. Evenimentul este finanțat prin programul Animă ASTRA

Mai multe detalii si program artistic in articolul de pe site

Share on Facebook