Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

(Pre)gătim bucate tradiționale @Muzeul ASTRA

iunie 4 @ 10:00 am iunie 5 @ 6:00 pm

Pe această cale, vă invităm să ne fiți alături în cadrul unui eveniment gastronomic, marca Muzeul ASTRA. Acesta va fi organizat în weekend (4-5 iunie, între orele 10-18) în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, zona Târgul de țară. În cadrul evenimentului (Pre)Gătim bucate tradiționale @ Muzeul ASTRA! , conducerea Muzeului ASTRA se va așeza pentru a doua oară în ultimii doi ani ,,la cratițe” & ceaune (la propriu, prima dată fiind în 2021 la Noaptea Muzeelor) și va găti preparate tradiționale pentru vizitatori, după următorul program/ meniu:

  • sâmbătă, 4 iunie – Ciprian Ștefan, manager general, va prezenta un atelier gastronomic specific perioadei de început de vară pe la moți.

*În același cadru, va fi organizat și un atelier meșteșugăresc de confecționat șindrilă ca-n Ținutul Moților Crișeni

  • duminică, 5 iunie – Ciprian Ștefan, manager general Muzeul ASTRA, Ovidiu Baron, director general adjunct Muzeul ASTRA si Mirela Iancu, director Marketing Cultural Muzeul ASTRA vor prezenta ateliere gastronomice specifice perioadei din zonele lor de provenientă (Țara Moților, Oltenia și zona Mărginimii Sibiului) și documentate în cercetările de teren. Exemple de rețete care vor fi gătite și servite de directorii Muzeului ASTRA: stufat de miel, ciorbă de salată și omletă cu slană, varză nouă cu carne de miel sau carne de porc.

Share on Facebook