Loading Evenimente

« Toate Evenimente

 • Acest eveniment a trecut.

Program activități de Ziua Universală a Iei

În 12 iunie 2021 în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului pregătim:

 1. Atelierul de broderie pe piele: Tehnici de broderie pe piele cu Domnica Petrovici, Andrei Răzvan Botez și Vlad Ștefan Botez din Grănicești, județul Suceava
  Locație: Gospodăria – atelier de rogojinari din Văleni, jud. Gorj
  Interval orar: 10.00-13.00; 15.00-18.00
 2. Atelierul de cusut: Acul iscusit. Poveștile bunicii, despre fire, printre fire, peste fire și frumos este dedicat persoanelor adulte, doritoare de a afla informații despre tehnicile de brodare, materialele folosite și utilitatea obiectelor brodate în trecut, în funcție de modelul broderiei.
  Locație: Gospodăria cu locuință pe două nivele, Târgu Cărbuneşti, jud. Gorj
  Interval orar: 10.00-13.00;15.00-18.00.
 3. Atelierul de confecționat panglici săsești, susținut de meșterul popularRodica Ispas, din Avrig va introduce publicul în secretele fineții broderiei florale de pe panglicile săsești.
  Locație: Gospodăria de viticultor sas, Șeica Mică
  Interval orar: 11.00 – 16.00.
 4. Bazarul de vară este realizat în colaborare cu Cercul de lucru manual al femeilor evanghelice din Turnișor/Handarbeitskreis Neppendorf oferă vizitatorilor posibilitatea de a achiziționa diverse produse realizate de mână: broderii, ţesături, piese vestimentare de port specifice sașilor și landlerilor din Turnișor. Publicul dornic de a achiziționa astfel de obiecte va avea posibilitatea de a afla informații legate de modul în care acestea sunt realizate.
  Locație: Gospodăria de viticultor sas Șeica Mică
  Interval orar:  11.00 – 16.00
 5. GastronomIA: Atelierul gastronomic cu degustare de supă de chimen va demonstra modul de preparare a supei, precum și beneficiile acesteia.
  Locație: Gospodăria de viticultor sas Șeica Mică
  Interval orar:  11.00-16.00
  Degustare: începând cu ora 13.00 până la epuizarea porțiilor
 6. Corul de Copii UNISON, dirijor George Dumitrascu va susține un concert  la EtnoTehnoParc, începând cu ora 13:00. Spectacolul va fi asigurat de membrii corului, copiicu vârste cuprinsă între 6 și 9 ani.

Mai multe detalii in articolul postat pe blog.

iunie 12 @ 10:30 am 6:00 pm

Share on Facebook