Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Retezatul știubeielor și pregătirea cerii pentru lumânări

august 6 @ 10:00 am august 7 @ 4:00 am

Muzeul ASTRA organizează în perioada 6-7 august 2021 un atelier apicol de retezat știubeiele și un altul de pregătire a cerii pentru confecționarea lumânărilor. Cele două ateliere vor avea loc timp de două zile, în intervalul orar 10 – 16, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la gospodăria de boștinar din Sebeșu de Jos.

            Atelierul apicol – retezatul știubeielor, vineri, 6 august 2021, va prezenta instrumentarul și metodele arhaice de extragere a mierii. În atelierul gospodăriei din Sebeșu de Jos, vizitatorii vor afla de la 3 apicultori profesioniști din județul Sibiu cum foloseau boștinarii în trecut reziduurile rămase în urma extragerii mierii.

            Sâmbătă, 7 august 2021, la atelierul de pregătire a cerii pentru confecționarea lumânărilor, un meșter lumânărar din Sebeșul de Jos va ilustra vizitatorilor tehnicile arhaice de pregătire a cerii pentru turnare, în vederea obținerii lumânărilor. Totodată, în cadrul acestui atelier, vizitatorii pot descoperi atât tehnicile tradiționale, cât și pe cele mai moderne de obținere a lumânărilor.

Mai multe detalii in articolul postat pe blog.

Share on Facebook