Skip link-uri
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Târgul de țară la Ignat

decembrie 10, 2022 @ 10:00 - decembrie 11, 2022 @ 16:00

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, organizează Târgul de țară la Ignat, inițiativă în care vor fi reliefate pregătirile specifice bucătăriei tradiționale în pragul sărbătorii Crăciunului. Acest fapt va fi posibil utilizând cunoștințele, metodele și instrumentarul tradițional gastronomic din Muzeul ASTRA. Pentru a avea o masă îmbelșugată de Crăciun, pregătirile vor începe cu preparatele din carne de porc. În acest scop, au fost sacrificați 4 porci din rasele Mangalița și Bazna, fiecare cântărind peste 200 de kilograme. Sâmbătă și duminică, pe lângă urmărirea etapelor de preparare a cărnii de porc, vizitatorii vor putea degusta jumări aurii, pomana porcului alături de murături puse din recolta grădinilor din luncă, ciorbă acrită cu moare de varză și cu hrean.

7 producători din județul Sibiu ne vor fi alături în ambele zile, astfel că vizitatorii vor putea achiziționa produse din carne de porc, produse apicole, produse din lapte de oaie, pâine și produse de panificație, plăcinte cu fructe, cozonac, dar și săpunuri naturale și produse din lavandă. De asemenea, în zona Târgului de țară vom amenaja o expoziție cu instrumentar gastronomic arhaicladă de făină, scafe pentru mălai, ghioabe ș.a., care poate fi utilizat și în prezent, și o expoziție de plante aromaticecimbru, busuioc, mărar ș.a. – obținute din grădinile Muzeului ASTRA și folosite apoi în conservarea alimentelor.

Duminică, la orele amiezii, Grupul de colindători din Șura Mică și Grupul Junii ne vor aduce vestea bună a Nașterii Domnului, prin glas de colindă.

Mai multe detalii în articolul postat pe blog.

Detalii

Începe:
decembrie 10, 2022 @ 10:00
Se termină:
decembrie 11, 2022 @ 16:00