Skip link-uri
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Târgul Sibian – experiențe autentice / Episodul: gastronomie

septembrie 17, 2021 @ 08:00 - septembrie 19, 2021 @ 17:00

Data: 17-19 septembrie 2021
Loc de desfășurare: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Târgul de țară.

În perioada 17-19 septembrie, vineri, sâmbătă și duminică, la Muzeul ASTRA va avea loc o serie de ateliere gastronomice, organizate cu scopul de a promova cultura tradițională a comunităților multietnice din zona Sibiului prin  mâncăruri sățioase, potrivite pentru masa de sărbătoare a fiecărui român. Atelierele gastronomice vor avea loc la Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, ele fiind component de bază din proiectul Târgul Sibian – experiențe autentice.

Vineri, 17 septembrie, începând cu ora 14, se vor pregăti mâncăruri din carne de porc: ciorbă acră cu tarhon și pomana porcului, alături de jumări proaspete. Sâmbătă, începând tot de la ora 14, preparatele vor fi mai numeroase, atât din carne de porc cât și din carne de vițel: ciorbă de fasole boabe cu afumătură, tocăniță din carne de porc, gulyaș cu carne de vițel, jumeri proaspete, iar pe jăratic se vor prepeli cârnați proaspeți din carne de porc și felii de ceafă. Duminică, se vor mai prepara tocăniță și frigărui, pentru cei doritori, între orele 12 – 15.  Toate porțiile se vorservipână la epuizarealor.

Atelierele gastronomice vor fi susținute de gospodari din Sadu, care vor găti după rânduiala învățată din străbuni, pregătind mâncăruri așa cum se aflau pe masa oricărui localnic din Mărginimea Sibiului în prag de toamnă.

Detalii

Începe:
septembrie 17, 2021 @ 08:00
Se termină:
septembrie 19, 2021 @ 17:00