Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Târgul Sibian – experiențe autentice / Episodul: mobilier pictat

Data: duminică, 19 septembrie 2021
Loc de desfășurare: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Gospodăria -atelier de negustor ambulant, Goiești-Vidra, județul Alba
Orar: între orele 10 – 18

septembrie 19 @ 10:00 am 6:00 pm

Atelierul de pictat mobilier are ca scop punerea în valoare a acestui meșteșug, unul moștenit și transmis după vechea tradiție transilvăneană multiculturală. În patrimoniul Muzeului ASTRA se află numeroase piese de mobilier românesc, săsesc și maghiar pictat, care păstrează arta meșterilor rurali și breslelor din cetăți, începând cu sec. al XVI-lea și până în sec. al XIX-lea. În cadrul atelierului se vor respecta cromatica (roșu, albastru și galben), temele (natura, sentimentele de speranță și iubire, starea de inocență, prestigiul social) și motivele artistice consacrate (copacul vieții, floarea de liliac, laleaua, trandafirul, floarea de mac, floarea de cicoare).

Vizitatorii muzeului pot participa la atelier, fie observând și întrebând meșterii, fie participând activ la pictarea mobilierului pus la dispoziție de Muzeu (scaune cu spătar, scăunele, cuiere și bănci).

Share on Facebook