Skip links
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Tradiții și gastronomie locală de pe Valea Târnavelor, de pe Valea Hârtibaciului și din Țara Secașelor

October 22, 2023 @ 11:00 - 16:00

În data de 22 octombrie 2023, începând cu ora 11.00, la Târgul de țară din Muzeul în aer liber, va avea loc Târgul comunităților rurale, un program care promovează tradiția păstrată în comunitățile rurale ale județului Sibiu, continuă duminica aceasta, 22 octombrie 2023, când la Târgul de țară, își vor prezenta moștenirea culturală comunitățile: comuna Hoghilag de pe Valea Târnavelor, comuna Chirpăr de pe Valea Hârtibaciului și reprezentanți de pe Țara Secașelor.

,,Acum, când toamna își face simțită prezența, gospodinele sunt cele care încep pregătirile pentru a prepara mâncăruri specifice localităților reprezentate, bunătăți în care se vor regăsi din belșug legumele de toamnă. Meșteșugarii prezenți la eveniment ne vor încânta cu dibăcia mâinilor lor, prin ușurința cu care fac lucruri frumoase care împodobesc casele și costumele populare. Vor fi prezenți și producători de produse tradiționale din cele trei zone etnografice ale județului, de la care puteți gusta și cumpăra produse cu gustul copilăriei de la țară.”, a declarat Mihaela Gherghel, muzeograf Muzeul ASTRA.

DETALII PROGRAM ARTISTIC

Începând cu ora 12.00, reprezentanții comunităților vor prezenta un program de cântece și dansuri, deoarece sărbătorile erau îmbelșugate de joc și voie bună. Vor susține prestații artistice pe scenă:

– reprezentanții comunei Hoghilag, membrii ai grupului vocal "Mugurași de pe Târnavă", grup înființat la Hoghilag în urmă cu 8 ani, având-o
ca profesor coordonator pe doamna Luminița Maria Dejan. Aceștia vor susține un recital care va cuprinde cântece din zona Târnavei Mari dar și din alte zone etnofolclorice.
– de pe Țara Secașelor, frumusețea tradiției populare va fi pusă în scenă de Ansamblul Folcloric Purtata Secașelor. Alături de dansatori, va urca pe scenă și solistul Robert Cetean care ne va încânta cu cântecele lui. Ansamblul își desfașoară activitatea sub îndrumarea artistică a instructorilor Roxana și Stefan Radu.
– -Jucătorii din Chirpăr avându-l ca instructor pe Dl. Chirion Stănuleț, prezintă un grup format din tineri și vârstnici care ne vor prezenta jocuri tradiționale de pe Valea Hârtibaciului.

Details

Date:
October 22, 2023
Time:
11:00 - 16:00

Venue

Muzeul Astra
Strada Pădurea Dumbrava 16
Sibiu, Sibiu Romania
+ Google Map