Skip link-uri

Începe Olimpiada Meșteșuguri Artistice Tradiționale, faza județeană

AUTOR

Muzeul Astra

DATĂ

26/03/2019

Categorie

Evenimente

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, dă startul astăzi Olimpiadei Meșteșuguri Artistice Tradiționale, ediția a XXIV-a, faza locală (județul Sibiu). Evenimentul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, iar ediția din acest an va avea loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, în perioada 26-28 martie.
În competiție s-au înscris 122 elevi din 39 de unități școlare sau conexe și ateliere particulare din 14 localitati pe raza județului Sibiu. Aceștia participă la următoarele secțiuni: pictat icoane pe sticlă și lemn, pictură naivă, prelucrarea artistică a lemnului, mobilier pictat, pirogravură, xilogravură, metaloplastie, linguri pictate pe lemn, ceramica, ţesut la război orizontal, cusut, brodat, confecţionat piese de port popular, împletit, ciucuri pe chelteu, artă decorativă, confectionat masti.

Câștigătorii vor participa la faza națională a competiției, care va avea loc între 24 și 28 iulie în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Alte articole

Ai nevoie de mai multe informații?

Apasă pe butonul de mai jos pentru a ne contacta!