Skip link-uri

Masă rotundă – Scrisori inedite adresate lui Dimitrie Gusti

AUTOR

Muzeul Astra

DATĂ

24/05/2021

Categorie

Evenimente

Masă rotundă pe marginea volumului Scrisori inedite adresate lui Dimitrie Gusti

Muzeul ASTRA  și Muzeul de Etnografie Brașov vă invită la o masă rotundă pe marginea volumului Scrisori inedite adresate lui Dimitrie Gusti (Creator, 2020), îngrijit de Zoltán Rostás și Ligia Fulga.

Volumul continuă opera extraordinară a profesorului Rostás de reconstrucție a școlii Gusti, și implicit de a propune o versiune alternativă a interbelicului românesc. De data aceasta, profesorul Rostás repune în circulație cele 40 de scrisori inedite adresate profesorului de către țăranii din Drăguș, de teoreticianul monografiei sociologice, Traian Herseni, și de alți discipoli, un nume memorabil pentru publicul sibian fiind cel al lui Cornel Irimie, unul dintre ctitorii Muzeului ASTRA, și el membru al renumitei  Școli sociologice de la București. 

În cadrul întâlnirii va fi prezentat și numărul recent al revistei Transilvania dedicat școlii Gusti, coordonat tot de profesorul Zoltán Rostás; în ultimul deceniu, profesorul Rostás a coordonat mai multe astfel de numere ale revistei Transilvania dedicate școlii Gusti.   

Vor participa la discuție, alături de Zoltán Rostás  și Ligia Fulga și de redacția revistei Transilvania, istoricul Sorin Radu (rector al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu), muzeografa Mirela Crețu (director Muzee Pavilionare Muzeul ASTRA)  și istoricul Ciprian Ștefan (manager general Muzeul ASTRA). 

Discuția va avea loc marți, 25 mai, de la ora 13, în sala Auditorium din Muzeul în aer liber.  

Toate evenimentele din programul Muzeului ASTRA sunt organizate în conformitate cu normele sanitare recomandate de autorități pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2. 

Alte articole

Ai nevoie de mai multe informații?

Apasă pe butonul de mai jos pentru a ne contacta!