Skip link-uri

Muzeul ASTRA la Salonul Internațional de Patrimoniu de la Paris

AUTOR

Muzeul Astra

DATĂ

28/10/2021

Categorie

Evenimente

Muzeul ASTRA la Salonul Internațional de Patrimoniu de la Paris

Salonul Internațional de Patrimoniu de la Paris este organizat, ca de fiecare dată, la Carrousel du Louvre, în Paris. Anul acesta, standul Muzeului ASTRA va promova din nou valorile patrimoniului cultural românesc, expozițiile şi proiectele Muzeului ASTRA şi obiective turistice din județul Sibiu (prin intermediul materialelor puse la dispoziție de Asociația Județeană de Turism Sibiu).

Animațiile marca Muzeul ASTRA cuprind ateliere de olărit, cu ceramica de Horezu in rolul principal, înscrisă în Patrimoniul UNESCO. Va lucra la roata tradițională, dar şi la cea electrică, tânărul olar Ionuț Bîscu, susținut pe componenta decorativă de Ramona Bîscu (Ceramics Art of Horezu). De asemenea, Raluca Miriţoiu, restaurator al Muzeului ASTRA, va desfăşura ateliere de restaurare textile.

Standul Muzeului ASTRA va putea fi găsit în Sala Gabriel – A15, păstrând acelaşi loc ca la ediția precedentă, organizată înainte de pandemia de Covid 19.

Fondat în 1994, Salonul Patrimoniului Cultural este organizat de Ateliers d’Art de France, cu participarea, în medie, a peste 300 de expozanți din 12 țări, organizații de patrimoniu, actori din zona restaurării, a meşteşugurilor, instituţii publice de cultură, artişti, scriitori etc.

Alte articole

Ai nevoie de mai multe informații?

Apasă pe butonul de mai jos pentru a ne contacta!