Skip links

Pentru copii

Etno Tehno Parc

Muzeul ASTRA a dezvoltat o infrastructură dedicată copiilor care permite acestora să descopere, să exploreze și să cunoască într-un mod jucăuș patrimoniul muzeal. Amplasat într-un cadru natural deosebit, spațiul reunește mai multe construcții cu funcții și scopuri diferite.

O școală veche a satului, adaptată pentru a fi un monument de patrimoniu funcțional, creează un mediu autentic și o atmosferă prielnică pentru lecțiile școlare tradiționale și activitățile de joacă în curtea școlii.

Un pavilion de machete recreează la scară mică 14 instalații hidraulice care le oferă copiilor posibilitatea de a interacționa cu patrimoniul, de a ințelege mecanismele de funcționare și forțele naturale care le pun în mișcare.

Turnul din lemn este un spațiu expozițional neconvențional, flexibil și adaptabil la diverse activități, care stimulează imaginația și invită la joacă.

Un pavilion educațional – loc de întâlnire dintre meșterii populari și publicul tânăr, loc de explorare a meșteșugurilor tradiționale și a tehnicilor de lucru, un spațiu care oferă membrilor familiei ocazia de a petrece timp împreună și de a impărtăși din cunoștințele și experiențele de viață.

O anexă a unei gospodării tradiționale, formată dintr-o șură și două grajduri, a primit o destinație nouă și a fost transformată într-un spațiu educațional multifuncțional, care răspunde nevoilor moderne de învățare și demonstrează noi abordări pentru salvarea arhitecturii vernaculare și refuncționalizarea clădirilor tradiționale.

Prin intermediul evenimentelor pentru copii și a programelor educaționale facem colecțiile noastre relevante pentru generațiile tinere, revitalizăm meșteșugurile tradiționale, transmitem valori sociale și formăm atitudini pozitive față de patrimoniul muzeal.

Infrastructura Etno Tehno Parc este un spațiu ofertant pentru sectorul corporate pentru organizarea de evenimente tematice sau team-buildinguri, dar poate găzdui și petreceri aniversare pentru copii sau serbări școlare.

Târgul de jucării

Din 2010, sărbătorim copiii și copilăria în fiecare an cu ocazia zilei de 1 iunie într-un loc special amenajat pentru joacă și descoperire. Cei mici se pot bucura de jucăriile confecționate manual de meșteri pricepuți din materiale naturale și pot participa la ateliere, animații, spectacole de teatru, concerte, descoperind că joaca vine de multe ori din lucruri simple.

Școala în satul tradițional

Mici sau mari, cu toții mai avem ceva de învățat atunci când vine vorba despre satul tradițional și secretele lui. Dacă vrei să retrăiești atmosfera din vechile școli rurale, dacă vrei să te (re)conectezi la tradiții într-un mod proaspăt și contemporan, ai toată vara la dispoziție. Îți propunem ateliere de creativitate, de îndemânare, de descoperire, având atenta îndrumare a meșterilor populari, dar și nenumărate ore de joacă și de experimentare, spectacole de teatru sau ateliere muzicale.

Muzeul se implică

Programul se adresează copiilor din comunități defavorizate social și cultural care au acces limitat la evenimentele și acțiunile noastre sau ale altor instituții de profil. Scopul programului este unul de conștientizare și redescoperire a valorilor materiale și imateriale existente în satele din jurul Sibiului, care mai păstrază încă tradițiile de odinioară. Demonstrăm importanța și relevanța cunoștințelor tradiționale și contribuția acestora la o dezvoltare economică și socială sustenabilă.

Muzeul se prezintă

Desfășurat in perioada anului școlar, Programul Muzeul se prezintă se adresează deopotrivă elevilor și cadrelor didactice și vine în sprijinul acestora în vederea desfășurării de activități educaționale extrașcolare. Obiectivul urmărit este, alături de comunicarea patrimoniului, dezvoltarea de competențe prin acumularea cunoștințelor despre viața tradițională, dezvoltarea de abilități prin implicarea în activități practice, formarea de atitudini pozitive față de valorile identitare.

Atracții principale

Vezi mai jos o galerie de imagini cu principalele atracții ale Muzeului Astra.

Comorile ascunse

Iată câteva activități desfășurate în zona Etno Tehno Parc la care poți participa în sezonul estival.

Ateliere meșteșugărești

Meșteri populari și artizani din toate colțurile țării vă așteaptă în zona Etno Tehno Parc să vă dezvăluie din secretele meșteșugului și să vă impărtășească din experiența lor de viață. Fie că este vorba despre ateliere de olărit sau modelaj lut, de tâmplărie sau prelucrarea artistică a lemnului, ateliere de confecționat jucării sau opinci, de picutră pe lemn, de impletit coșuri din nuiele, în fiecare zi din vacanța de vară copiii vor avea ceva de meșterit!

Tabăra de vară: Cum se face...

Orice tabără e distractivă! La Muzeul ASTRA copiii petrec timp de calitate în mijlocul naturii, se bucură de experiențe inedite și învață cum se fac diverse obiecte (un vas de lut, o matriță de turtă dulce, o broderie cusută manual sau chiar pâinea) utilizând resure naturale sub îndrumarea unui meșter popular și a unui educator muzeal.

Relaxare și stare de bine

Dacă vrei doar să te bucuri de aer cuart și de natură, la Etno Tehno Parc poți să te relaxezi pictând pe șevalet una din gospodăriile din muzeu, poți să te joci jocuri tradiționale (șotron, șencăl, coarda) sau să stai tolănit pe un puf și să admiri peisajul!

HOMEPAGE

Click aici ca să mergi pe Homepage

EVENIMENTE

Click aici să vezi evenimentele

DIRECȚII

CLICK AICI să vezi LOCAȚIa pe Hartă

ABONAMENT

CLICK AICI SĂ VEZI LISTA DE TARIFE