Info

Te afli în zona Sibiului în perioada 28 mai – 1 iunie 2021 și vrei să îi oferi copilului tău o experiență inedită de Ziua Copilului? Te așteptăm la Târgul Național de Jucării, ediția a XIV-a! Am pregătit o mulțime de ateliere dinamice și interactive pentru tine și copilul tău: de la spectacole de teatru, la țesut, pictură, olărit, confecționat jucării tradiționale, păpuși, moriști și multe altele. În această perioadă, în zona Etno-Tehno-Parc și Școala din Ticera vor fi prezenți 20 de meșteri populari, veniți din toate colțurile țării, pentru a-i învăța pe cei mici tainele meșteșugurilor tradiționale.

Oferta noastră pentru vară este destinata familiilor cu copii. Programul Școala în satul tradițional revine și în acest an cu ateliere noi și vechi. Astfel, în perioada vacanței de vară, vă invităm în Muzeul în aer liber pentru a retrăi atmosfera din vechile sate tradiționale și pentru a-i descoperi secretele. Activitățile se vor desfășura atât la Școala din Ticera, cât și în restul monumentelor din muzeu. Vino și tu alături de noi pentru a învăța, prin intermediul unor ateliere interactive, educative și distractive, cum funcționează o moară sau cum se ardeau oalele în cuptorul de lut! Oferta noastră este variată, de la ateliere meșteșugărești de olărit, la ateliere de fierărit și aruncat potcoave, ateliere de pictură pe ceramică sau pe mobilier, ateliere de confecționat păpuși din cârpe sau jucării din lemn. Am pregătit și ateliere gastronomice, de făcut gogoși, prin intermediul cărora cei mici vor putea frământa aluatul și apoi gusta gogoșile delicioase care amintesc de bucătăria de odinioară a bunicii.

La Școala din Ticera, cei mici vor putea experimenta jocurile de demult, unele astăzi uitate. Te așteptăm!

Ești cadru didactic interesat de activități extrașcolare? Muzeul se prezintă pentru elevi, pe toată durata anului școlar, cu o ofertă variată de ateliere și activități în aer liber.

Vezi aici oferta noastră pentru școli.

Program de vizitare (sezon estival)  Muzeul în aer liber: 08:00 – 20:00

Ultimele noutăți le poți afla la secțiunea Pentru copii/ Evenimente sau utilizând aplicația Muzeul ASTRA App, pe care o poți descărca de pe Google Play/ App Store.

Share on Facebook