Skip link-uri

Programul Școala în satul tradiţional continuă cu atelierul Secretele broderiei

AUTOR

Muzeul Astra

DATĂ

02/07/2019

Categorie

Evenimente

Vă aducem la cunoștință că în perioada 4 – 7 iulie, Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, organizează atelierul  Secretele broderiei. Este vorba despre un atelier interactiv, care prezintă broderia ca și artă populară. Inițiativa face parte din programul Școala în satul tradițional.  

BACKROUND INFO

Brodatul presupune coaserea cu acul a unei varietăți de modele, de desene, pe toate tipurile de țesături și materiale. Toți participanții (familii cu copii, tineri, adolescenți) vor putea experimenta arta brodatului pe etamină, sub îndrumarea unui meșter, cu prezentarea instrumentelor de lucru folosite și a tehnicilor de cusut – cusut în urma acului, cruciuliță, festonat. De asemenea, vor primii informații cu privire la obiectele textile pe care se aplicau motivele, tipurile de cusături aplicate, semnificația acestora.

Atelierele vor avea loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, în zona Gospodăriei de pescar din Mahmudia, jud. Tulcea, în intervalul orar 10:00 – 14:00

Participarea la ateliere se face în baza abonamentului sau a biletului de acces în Muzeul ASTRA.

Alte articole

Ai nevoie de mai multe informații?

Apasă pe butonul de mai jos pentru a ne contacta!