Skip link-uri

Săptămâna lui Dragobete

AUTOR

Muzeul Astra

DATĂ

15/02/2021

Categorie

Evenimente

Muzeul ASTRA va organiza în perioada 20-26.02.2021 evenimentul ,,Săptămâna lui Dragobete”. Inițiativa va avea două coordonate, una destinată cuplurilor de îndrăgostiți, cealaltă pregătită special pentru copii cu spirit de inițiativă. Mai precis, timp de o săptămâna toți îndrăgostiții & copii vor putea participa astfel la două concursuri cu premii special pregătite pentru Sărbătoarea Dragobetelui.

Primul concurs este unul care cuprinde mai multe elemente vizuale, care reliefează patru povești de dragoste vechi de peste un secol . Este vorba despre  patru fotografii din arhiva Muzeului ASTRA, bine ascunse în diferite case tradiționale din muzeu. Cuplurile de îndrăgostiți trebuie să recreeze, practic, în felul lor, cele patru imagini din trecut și să se fotografieze ca atare. Imaginea aleasă să-i reprezinte, trebuie postată apoi pe eventul   ,,Saptamana lui Dragobete”  de pe pagina Muzeului ASTRA, iar cuplul care strânge cele mai multe likeuri va câștiga o ședință foto în Muzeul ASTRA, realizată de un fotograf profesionist.

Ce trebuie să faci pentru a participa:

  1. Like și share la pagina de facebook a Muzeului ASTRA https://www.facebook.com/muzeulastrasibiu
  2. Intră pe evenimentul ,,Săptămâna lui Dragobete” și privește cele 4 fotografii care înfățișează cupluri îndrăgostite. Alege-o pe cea care îți place. Va trebui să o găsești în Muzeul în aer liber.
  3. Descarcă aplicația ASTRA Museum App de pe Magazin Play (Android) sau App Store (IOS).
  4. Activează-ți locația, intră în meniul aplicației (afișat în partea de jos a ecranului), apoi caută rubrica ,,Descoperă” și intră pe ,,Hartă concurs Dragobete”. Acolo vei găsi harta cu cele 4 gospodării din muzeu în care sunt ascunse fotografiile.
  5. Folosește harta pentru a ajunge la gospodăria în care se află fotografia aleasă de tine.
  6. Recreează ipostaza în care sunt surprinși cei doi îndrăgostiți folosindu-te de ambientul gospodăriei și fă un selfie (trepiedul de lemn din apropiere te poate ajuta).
  7. Încarcă poza ta pe pagina de Facebook a muzeului https://www.facebook.com/muzeulastrasibiu în cadrul evenimentului ”Săptămâna lui Dragobete”.
  8. Convinge câți mai mulți prieteni să dea like pozei tale pentru a câștiga.

Dragobetele sau Sărbătoarea Dragostei, după tradiția românească, este denumit în unele zone și LOGODNICUL PĂSĂRILOR. Se spune că în această zi păsărelele își aleg perechea pe viață și încep să își construiască cuibul pentru viitorii pui. De aceea am pregătit la Muzeul ASTRA și un concurs si pentru cei mici! În perioada 20-26 februarie 2021, toți copii vigilenți care vor găsi cât mai multe cartonașe cu diferite păsărele, ascunse prin Muzeu, vor fi premiați cu o insignă de merit cu Muzeul ASTRA și vor primi titlul oficial de prieteni ai muzeului!

Toți cei care se vor înscrie, vor avea parte de pliante speciale cu regulamentele concursurilor, pe care le vor primi la intrarea principală în Muzeul ASTRA.

Acțiunile Muzeului ASTRA sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu.  

Alte articole

Ai nevoie de mai multe informații?

Apasă pe butonul de mai jos pentru a ne contacta!