Skip link-uri

Sărbătoarea Recoltei la Muzeul ASTRA

AUTOR

Muzeul Astra

DATĂ

03/10/2020

Categorie

Evenimente

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, organizează duminică, 4 octombrie 2020, evenimentul Ziua Recoltei. Acesta va avea loc la Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, între orele 10 și 16. Locația se va transforma într-un atelier gastronomic de toamnă, unde se va prepara zacuscă și dulceață de prune plus ciorbă de varză cu carne de noatin și ghiveci de legume. Vizitatorii vor putea degusta din toate preparatele făcute la Sărbătoarea Recoltei.

,,Ca să conturăm legătura între trecut și prezent, vom organiza și o expoziție cu fotografii sugestive din arhiva Muzeului ASTRA. Acestea ilustrează cum se făcea recolta de toamnă cu zeci de ani în urmă. În același context, vom expune pe scena Târgului de țară uneltele tradiționale pe care le foloseau țăranii. Mai mult, ele vor fi folosite în atelierele gastronomice la Târgul de țară. Alături de acestea, legumele cultivate în grădinile Muzeului ASTRA în cadrul programului Grădină și peisaj, vor fi valorificate prin metode tradiționale de conservare. De asemenea, în același cadru vom organiza ateliere în cadrul cărora vizitatorii pot învăța modul de confecționare a coșurilor de nuiele sau a leselor de uscat prune. Va avea loc și un atelier de prelucrare a cerealelor, unde cei mici dar și cei mari, vor putea participa la etapele în care boabele de grâu și de porumb se transformă în făină și mălai.”, a declarat Mihaela Gherghel, muzeograf Muzeul ASTRA

Producătorii de la Târgul de țară vor oferi spre vânzare atât legume și fructe proaspete, cât și conserve gata preparate, dulcețuri și siropuri, must de mere, ceaiuri, produse lactate, prăjituri și plăcinte, dar și produse apicole.

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Alte articole

Ai nevoie de mai multe informații?

Apasă pe butonul de mai jos pentru a ne contacta!