Târgul de Jucării, ediția a XV-a
Update2: Vă aducem la cunoștință că Târgul de Jucării, ediția a XV-a, a înregistrat un număr de 9674 vizitatori de toate vârstele. Timp de 5 zile (28 mai-1 iunie), 25 de meșteri populari din toate colțurile țării au susținut o serie de ateliere (meșteșugărești) interactive în zona Etno Tehno Parc a Muzeului ASTRA. În acest mod, vizitatorii au învățat cum se fac jucăriile de altădată. De exemplu, la Târgul de Jucării au fost confecționate 1150 de moriști din hârtie și lemn, în timp ce la atelierul de pictură au fost folosite peste 600 de planșe de diferite mărimi.
Update1: datorită condițiilor meteo inaugurarea oficială a Platformei Educaționale Etno Tehno Parc programată mâine, (duminică) 29 mai, ora 13, a fost amânată pentru o dată care va fi stabilită ulterior.

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, organizează în perioada 28 mai – 1 iunie 2022 evenimentul Târgul de Jucării, ediția a XV-a. Timp de 5 zile, de sâmbătă până miercuri, de Ziua Copilului, 25 de meșteri populari din toate colțurile țării vor susține o serie de ateliere (meșteșugărești) interactive. În acest mod, vizitatorii vor învăța cum se fac jucăriile de altădată.
,,Toate activitățile din programul Târgului de Jucării sunt gândite special pentru toți copiii și toți cei cu suflet de copil.Oricine poate experimenta și desluși, alături de meșterii noștri populari veniți din diferite colțuri ale țării, tainele confecționării jucăriilor de altădată, prin intermediul atelierelor de confecționat moriști, pictură pe șevalet, diafilmele copilăriei, hârtie manuală, decorat turtă dulce, olărit, pictură ceramică, confecționat păpuși, ateliere de colaj – treasure hunt în natură. Vom avea activități și pentru familii (quiz-uri și vânători de comori), trasee prin pădure, în Cursa cu obstacole a lui Creangă, campionate de jocuri de cărți pe echipe, ateliere de storytelling marca Usborne, jocuri și activități cu specific Taekwon-do, iar MindSpot invită la joacă, atât părinții, cât și copiii. Apoi învățăm cum să ne pregătim pentru Prima drumeție și ne delectăm cu spectacole de teatru interactiv – Cearta personajelor celebre, teatru de magie și spectacole muzicale – Copilăria Compozitorilor. La sfârșitul fiecărei zile, se va organiza o tombolă cu premii.”, a declarat Raluca Andrei, Șef Serviciu Produse Culturale. Relații cu publicul Muzeul ASTRA
Participarea la ateliere se face în baza biletului/ abonamentului de intrare în muzeu. În ziua de 1 iunie (Ziua Copilului), accesul în Muzeul ASTRA este gratuit pentru copii cu vârsta sub 14 ani.
Program detaliat pe zile – DESCARCĂ
Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.