Skip link-uri

Ultima săptămână pentru înscrieri la concursul de gătit gulyás la Muzeul ASTRA

AUTOR

Muzeul Astra

DATĂ

26/06/2019

Categorie

Evenimente

Duminică, 30 iunie 2019, este ultima zi în care toți cei care doresc se pot înscrie la concursul de gătit gulyás la Muzeul ASTRA. Competiția culinară face parte din programul evenimentului Zilele HUNGARIKUM 2019, ediția a X-a, care va avea loc în perioada 4-7 iulie 2019. Organizator este Asociația HÍD – Centrul Cultural Maghiar din Sibiu, împreună cu Muzeul ASTRA.

BACKROUND INFO

Repere din programul acestui an:

  • deschiderea festivalului, programată la Sala Thalia în data de 4 iulie 2019 va aduce pe scenă Ansamblul Bekecs cu un spectacol deosebit de coregrafie și interpretare a dansului popular maghiar.
  • vineri, 5 iulie vernisaje expoziții atât indoor cât și outdoor, iar la Pavilionul Multicultural al Muzeului Astra vom prezenta lucrarea Cărticica meseriei de bucătar. Cartea de bucate tipărită la Cluj în 1695.
  • sâmbătă , 6 iulie – concurs de gătit cu trei categorii:
         – gulyás tradițional, 
         – gulyás reinterpretat și
         – orice preparat maghiar gătit la ceaun
  • duminică, 7 iulie – zece chefi maghiari vor pregăti 10 rețete originale ungurești cu ocazia celor 10 ani de Hungarikum la Sibiu. Gulyás, ciorbă de pește, marhapörkölt – tocăniță de vițel, birkapörkölt – tocăniță de berbecuț, lecsó și alte preparate vor putea fi degustate în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Ca și la edițiile precedente  mai multe echipe din Ungaria, dar și din Serbia și Slovacia vor sosi la Sibiu, vor găti și se vor prezenta în cadrul târgului gastro-turistic maghiar.

Acțiunile Muzeului ASTRA sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Alte articole

Ai nevoie de mai multe informații?

Apasă pe butonul de mai jos pentru a ne contacta!