Skip link-uri

Zilele Hungarikum 2020

AUTOR

Muzeul Astra

DATĂ

18/08/2020

Categorie

Evenimente

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, are calitatea de partener principal și de gazdă în cadrul evenimentului Zilele Hungarikum 2020. Inițiativa este organizată de Asociația HÍD – Centrul Cultural Maghiar din Sibiu și se va desfășura în perioada 20-23 august sub deviza ,,Împreună demonstrăm că se poate găti bine și cu distanțare fizică!”.

Concursul de gătit gulyaș la ceaun revine în pandemie, organizat în condiții speciale, 100% în aer liber și respectând normele sanitare impuse de autorități. S-au înscris 15 echipe din toată țara, iar concursul de gătit se va desfășura sâmbătă, 22 august 2020 în două categorii: gulyás și orice preparat maghiar gătit la ceaun. Locația va fi, ca în fiecare an, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, zona Târgului de țară. Ceaunele vor fi amenajate la o distanță de 5 metri unul de celălalt. De asemenea, pentru a evita orice suprapopulare a zonei, cele 15 echipe vor găti în intervale orare diferite. Prin urmare, preparatele lor nu se vor servi în același timp.

În program mai sunt prezente vernisaje de expoziții, concerte de muzică populară, spectacole de csárdás, jocuri distractive pentru copii, construcție iurtă și concurs de tras cu arcul, ateliere și meșteri tradiționali, degustări de preparate, licori și bunătățuri. Participă 60 de meșteri tradiționali și producători de preparate gastronomice.

Festivalul este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu, Secretariatul de Stat al Primului Ministru al Ungariei, Institutul Cultural Maghiar, fundațiile Bethlen Gábor și Nemzeti Együttműködési Alap din Ungaria, Galeria Radóczy din Budapesta, Fundația Communitas al UDMR, Societatea Maghiară de Cultură din Transilvania, Consiliul Județean Covasna și Centrul de Cultură al Județului Covasna.

Pentru mai multă siguranță, organizatorii recomandă purtarea măștilor pe toată durata evenimentului.

  • Mai multe informații în programul evenimentului -> [DESCARCĂ] emis de Asociația HÍD – Centrul Cultural Maghiar din Sibiu
  • Expozanți obiecte, produse și ateliere tradiționale -> [DESCARCĂ]

Alte articole

Ai nevoie de mai multe informații?

Apasă pe butonul de mai jos pentru a ne contacta!