Skip link-uri

Ziua Națională a Costumului Tradițional din România,ediția a IV-a

AUTOR

Muzeul Astra

DATĂ

07/05/2021

Categorie

Evenimente

Ziua Națională a Costumului Tradițional din România,ediția a IV-a

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, organizează duminică, 9 mai 2021, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, cea de a IV-a ediție a Zilei Naționale a Costumului Tradițional din România. Cu acest prilej, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului vor avea loc 4 ateliere meșteșugărești de confecționat podoabe tradiționale din metal, opinci și broderie. Acestea vor fi susținute de 6 meșteri tradiționali din județul Sibiu și Hunedoara, ca Andrei Buda, Alexandra Ioaneș, Laura Vălean, Adrian Coman, Rodica Ispas și Larisa Cioflec. Atmosfera va fi întreținută de către două invitate special, doamnele Rosemarie Henrich și Helga Meitert din Sibiu care vor susține un concert cu melodii vechi săsești interpretate la chitară.

Demonstrațiile meșteșugărești vor avea loc în gospodăria-atelier de cojocar-curelar din Săliște și gospodăria de împletitor paie din Cisnădioara.

Până la Ziua Națională a Costumului Tradițional din România, sâmbătă, 8 mai 2021, ora 10, vom vernisa expoziția de fotografie ,,Costumul popular în fotografia documentară” la Pavilionul din Jina. Expoziția cuprinde 25 de planșe fotografice din arhiva Muzeului ASTRA, în care sunt reliefate costume tradiționale din zona Transilvaniei, Munteniei, Olteniei, Moldovei.

În data de 9 mai 2021 intrarea este gratuită în Muzeul în aer liber pentru vizitatorii îmbrăcați în costum popular autentic (femei: ie, poale, șurț și cătrință/ foi, brâu, laibăr sau pieptar; bărbați: cămașă, cioareci sau ițari, brâu, laibăr sau pieptar, clop/ căciulă) avizat de către specialiștii muzeului.

Toate evenimentele din programul Muzeului ASTRA sunt organizate în conformitate cu normele sanitare recomandate de autorități pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Alte articole

Ai nevoie de mai multe informații?

Apasă pe butonul de mai jos pentru a ne contacta!