Skip link-uri
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Activități de Rusalii

iunie 22 @ 10:00 - iunie 24 @ 16:00

În perioada 22-24 iunie vor avea loc o serie de activități în Muzeul ASTRA, în zona Târgului de țară, începând cu ora 10:00.

Sâmbătă, 22 iunie 2024, începând cu ora 10, cu o zi înainte de ziua Rusaliilor, zona Târgului de țară va fi înmiresmată cu mâncăruri tradiționale ale comunităților de oieri din Mărginimea Sibiului. La fel ca la Paști, de Rusalii se gătea miel sau noatin, astfel că la Târgul de țară se va prepara ciorbă acră de noatin acrită cu tarhon și înmiresmată cu leuștean, iar ca fel de bază se va prepara drob, alături de cartofi noi și ceapă verde.

Luni, 24 iunie 2024, începând cu ora 10, gospodarii Marius și Raluca de la Punctul gastronomic local Șeica Mare, vor începe să gătească preparate savuroase în care folosesc legume și produse ale muncii lor. Se vor prepara mâncăruri pentru masa de sărbătoare: supă de cocoș cu tăieței de casă și leuștean și un preparat legat de masa tradițională de Rusalii când nu lipseau preparatele din carne de oaie: tocana de noatin. Preparatul dulce va fi în ton cu fructele de sezon, pentru că gospodinele vor prepara plăcintă cu vișine.

Începând cu ora 12.30, reprezentanții comunității Șeica Mare vor prezenta un spectacol de cântece și dansuri, așa cum odinioară, în seara de sărbătoare, localnicii se adunau la joc.

Vor fi prezenți și producători de produse tradiționale din comuna Șeica Mare care ne vor prezenta produse de carmangerie și produse lactate de la turmele hrănite de pe mănoasele câmpuri ale comunei.

Detalii

Începe:
iunie 22 @ 10:00
Se termină:
iunie 24 @ 16:00

Loc de desfășurare

Muzeul Astra
Strada Pădurea Dumbrava 16
Sibiu, Sibiu Romania
+ Hartă Google