Departamentul CONSERVARE – RESTAURARE

Departamentul de restaurare- conservare din cadrul Complexului Muzeal Natioanal ASTRA, este specializat cu precădere pentru patrimoniul etnografic (monumente și bunuri culturale mobile dispunând de o bază materială unică în țară).

Organizarea funcțională actuală a Departamentului de conservare-restaurare cuprinde:

 • Serviciul de reconstrucții-restaurare a monumentelor istorice și etnografice;
 • Serviciul de conservare a monumentelor istorice, etnografice și a bunurilor culturale mobile, inclusiv al lemnului arheologic;
 • Serviciul de restaurare a bunurilor culturale mobile cu specialitățile:
  1. restaurare lemn etnografic
  2. restaurare lemn policrom
  3. restaurare pictură tempera
  4. restaure textile
  5. restaurare piele blana
  6. restaurare ceramică sticlă porțelan
  7. restaurare metal
 • Investigații ștințifice pentru analize chimice și biologice
 • Centrul de pregătire a Conservatorilor și Restauratorilor CePCor

Numărul personalului de specialitate ajunge la 40specialisti, conservatori și restauratori atestați în calitate de experți, restaur ( cu studii superioare și medii) cu stagii de specializare în țară și străinătate sau absolvenți ai Facultății de Istorie și Patrimoniu specialitatea Conservare-Restaurare, Sibiu.

Centrul de pregatire a Conservatorilor si Restauratorilor organizează anual stagii de pregătire și specializare în domeniul conservării-restaurării bunurilor culturale. Centrul funcționează în regim internațional beneficiind de aportul profesorilor și expertilor din marile centre de conservare-restaurare din lume.

Conservarea si Restaurarea Patrimoniului Etnografic ASTRA din Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului conservareapatrimoniului.ro

Centrul de Pregătire a Conservatorilor şi Restauratorilor

mai mult

Share on Facebook