Skip link-uri
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

NEMO – Rețeaua Europeană a Organizaților Muzeale

noiembrie 10 - noiembrie 12

Conferința Europeană a Muzeelor NEMO 2024 va explora modul în care muzeele pot face față polarizării.

NEMO a deschis înscrierile pentru Conferința Europeană a Muzeelor intitulată „Putem vorbi? Muzeele în fața polarizării”, care va avea loc în perioada 10-12 noiembrie 2024 la Sibiu, România, unde peste 200 de colegi din domeniul muzeal și cultural din toată Europa sunt așteptați să se alăture Conferinței Europene a Muzeelor.

Înscrie-te și tu pentru a participa la prezentări și discuții importante privind rolul pe care muzeele îl au sau îl pot avea cu privire la provocările cu care se confruntă democrațiile in zilele noastre. Participanții se pot aștepta la un program plin de teme captivante, sesiuni participative, tururi, networking și învățare practică în cadrul mai multor ateliere.

•⁠  ⁠Consultă programul aici

•⁠  Înregistrează-te aici pentru a participa la conferință

Despre tema conferinței

Societățile noastre se confruntă cu provocări majore și disruptive, iar diviziunile din societate par să se adâncească pe zi ce trece. Instituțiile culturale, cum ar fi muzeele, se află, prin urmare, sub o presiune din ce în ce mai mare. Alăturați-vă Conferinței Europene a Muzeelor NEMO 2024 pentru a discuta despre puterea pe care o au muzeele în fața polarizării: Ce posibilități au muzeele pentru a străpunge controversele și pentru a promova dialogul și dezbaterea? Cum pot muzeele să răspundă mai bine atunci când sunt prinse în mijlocul dezbaterilor socio-politice?

Mai mult, conferința va discuta despre modul in care se pot construi relații puternice cu grupurile subreprezentate și felul în care reprezentarea acestora poate fi susținută în perioade de polarizare. În cele din urmă, conferința va scoate la lumină presiunea politică din ce în ce mai mare cu care se confruntă muzeele din întreaga lume, prezentând și analizând posibile acțiuni ca modele de prevenție.

Conferința Europeană a Muzeelor NEMO 2024 este co-organizată împreună cu Rețeaua Națională a Muzeelor din România, Muzeul ASTRA și este posibilă datorită cofinanțării Uniunii Europene.

Detalii

Începe:
noiembrie 10
Se termină:
noiembrie 12