Skip links

Activitate CePCoR 2013

Cepcor 2013

Simpozion: textile de patrimoniu între conservare, restaurare și valorificare expozițională.

Perioadă

Perioada de desfăşurare: 7- 8 octombrie 2013

Locație

Locul de desfǎşurare a evenimentului: Sala de Conferinţe Complexului Naţional Muzeal ASTRA Sibiu din Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA- Dumbrava Sibiu.

Limbă

Limba de desfăşurare a evenimentului: română.

Public Ţintă

Conservatori, restauratori, muzeografi, arheologi, studenţi.

Locuri

Participanţi: 26 locuri.

Cazare

La cerere oferim cazare în camerele de oaspeţi (regim hostel) ale CNM ASTRA din data de 7 oct.

Masă

Organizatorii asigură pauzele de cafea şi prânzul

cepcor 2013

Simpozion: textile de patrimoniu între conservare, restaurare și valorificare expozițională.

Stimați colegi,

Centrul de Pregătire a Conservatorilor şi Restauratorilor (CePCoR), din cadrul Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu, are plăcerea de a vă invita să participaţi la Simpozionul „Textile de patrimoniu între conservare, restaurare şi valorificare expoziţională”, care va avea loc în perioada 7 – 8 octombrie 2013, la Sibiu. Evenimentul se adresează conservatorilor şi restauratorilor, muzeografilor şi tuturor specialiştilor cu preocupări în prezervarea, cercetarea şi valorificarea expoziţională în condiţii optime a patrimoniului cultural textil şi promovează dialogul constructiv în beneficiul protejării patrimoniului. Cunoscând nevoia de continuă perfecţionare profesională, interesul tot mai crescut pentru metodele actuale de intervenţie din domeniul restaurării textilelor de patrimoniu şi, mai ales, dorinţa specialiştilor de a avea schimburi de experienţă la nivel naţional şi internaţional, vă invităm să vă alăturaţi evenimentului „Textile de patrimoniu între conservare, restaurare şi valorificare expoziţională” cu lucrări care să exemplifice aspecte relevante din activitatea d-voastră. profesională.

Tematica propusă are în vedere dezbaterea a două dintre Principiile fundamentale ale Conservării şi Restaurării: „Primumnonnocere” şi Principiul respectării autenticităţii şi integrităţii obiectului de patrimoniu; Când?, Cum?, Cât restaurăm?, Metode de conservare şi restaurare din trecut şi din prezent, Metode optime de valorificare expoziţională. 

În cadrul simpozionului, participanţii vor avea ocazia de a asista la prelegerile a patru lectori invitaţi, personalităţi de marcă,recunoscute la nivel naţional şi internaţional: 

– dr. Florica Zaharia – restaurator textile în cadrul Muzeului Metropolitan din New York, Statele Unite ale Americii,  
– Corinna Kienzler – expert restaurator textile în cadrul Fundaţiei Abegg Riggisberg, Elveţia, 
– dr. Ileana Creţu – expert restaurator textile în cadrul Muzeului Naţional de Artă al României, Bucureşti România,  
– Mihai Lupu – expert investigator, din cadrul Muzeului Naţional de Artă al României, Bucureşti România.  

Cei interesaţi să participe la eveniment sunt rugaţi ca, pana la 23 august 2013, să transmită, la adresa de e-mail de mai jos, fie rezumatul unei prezentări (aproximativ 300 de cuvinte), fie descrierea unui poster (aproximativ 200 de cuvinte cu dimensiunile de 70/100 cm). Comunicarea trebuie să se încadreze în limita a 15 minute. Lista participanţilor va fi anunţată la data de: 1 septembrie 2013, pe site-ul CePCoR 

Pe durata evenimentului, CNM ASTRA, asigură pauzele de cafea şi prânzul în regim catering. Participanţii, pot beneficia la cerere, de cazare gratuită în camerele de oaspeţi cu regim hostel ale CNM ASTRA, începând cu data de 7 octombrie.

Persoană de contact: Iulia Teodorescu  Adresă: Calea Răşinari, Poarta 3, Muzeul în Aer Liber Tel: 0269202460

HOMEPAGE

Click aici ca să mergi pe Homepage

EVENIMENTE

Click aici să vezi evenimentele

DIRECȚII

CLICK AICI să vezi LOCAȚIa pe Hartă

ABONAMENT

CLICK AICI SĂ VEZI LISTA DE TARIFE