Biblioteca CePCoR

Biblioteca CePCoR se află situată în clădirea „Centrului pentru Patrimoniu ASTRA” Sibiu, în cadrul serviciului CePCoR.

CePCoR, beneficiază de un punct documentar de specialitate, de actualitate, cu un bogat inventar de cărţi şi publicaţii (peste 200 de volume) ale celor mai importante edituri de specialitate şi instituții din domeniul conservării şi restaurării din ţară, dar cu preponderenţă din străinătate.

Biblioteca, deschisă tuturor specialiştilor din domeniul conservării restaurării, muzeografilor interesaţi şi studenţilor, pune la dispoziție pentru documentare, ediţii deosebite precum Volumele Trienalelor ICOM-CC, Volumele Congreselor IIC, reviste de specialitate „Studies in Conservation”, „Tehnical Bulletins”, „ISIS”, „ICC Notes”, etc. publicaţii cu înaltă ţinută şi conţinut ştiinţific excepţional.

Interesul major al CePCoR în crearea bazei documentare este cu precădere acordat domeniului Conservării dar, sunt acoperite şi arii precum restaurarea pe suporturi, restaurarea clădirilor, investigaţii fizice şi chimice, platforme de cursuri, cataloage. Majoritatea publicaţiilor se regăsesc în limba engleză.

Cărţile aflate în biblioteca CePCoR pot fi consultate în cadrul instituţiei şi nu se împrumută în afara acesteia

Toţi cei interesaţi să consulte acest fond de carte sunt invitaţi să se documenteze ştiinţific într-o sală agreabilă, conectată permanent la o reţea de internet wireless.

Share on Facebook